ورود به سایت

ایمیل
رمز عبور
کد امنیتی بالا :

تبلیغات

 فروش خودرو صفرکیلومتر 

بهترین انتخاب خودرو

مشاوره خریدی مطمئن

اخبار روز خودرو

مقالات روز خودرو

عضویت در خبرنامه

ایمیل
کد امنیتی بالا :

مقایسه پژو 206 و پژو 208 خودرو آینده ایران خودرو

10 / 10
از 1 کاربر
 

خودرو

مقایسه پژو 206 و پژو 208 خودرو آینده ایران خودرو

پژو ۲۰۸ کمتر از ۲ سال دیگر وارد بازار ایران خواهد شد. با وجود علاقه‌ی زیاد خریداران ایرانی به پژو ۲۰۶، ارایه‌ی جایگزینی مناسب برای این خودرو از اهمیت بالایی برخوردار است.

پژو 208

پژو در سال ۱۹۹۸ مدل موفق و بسیار محبوب ۲۰۶ را معرفی کرد. این خودرو سه سال پس از عرضه‌ی جهانی راه خود را به ایران باز کرد و در حال حاضر بیش از ۱۴ سال است که در ایران عرضه می‌شود. هاچ‌بک ۲۰۶ در زمان عرضه‌ی خود نقش ناجی را برای پژو ایفا کرد و توانست با فروش فوق‌العاده، این خودروساز را که در شرایط مالی مساعدی قرار نداشت و دولت فرانسه تحت برگزاری مسابقات جام جهانی ۱۹۹۸ قادر به کمک مالی به بزرگ‌ترین خودروساز خود نبود، پژو را از بحران‌های گرفتار رها کند. این خودرو در کلاس‌های مختلفی به بازار عرضه شد که عبارتند از: هاچ‌بک ۵ در، هاچ‌بک ۳ در و نمونه‌ی روباز.

همانطور که پیش‌تر ذکر شد، ایران خودرو در سال ۲۰۰۱ اقدام به مونتاژ و عرضه‌ی ۲۰۶ در ایران کرد. همانند بازار جهانی، ۲۰۶ در ایران نیز فروش موفقی را تجربه کرد. این مساله تا جایی پیش رفت که ایران خودرو با همکاری پژو، در سال ۲۰۰۶ نمونه‌های صندوق‌دار ۲۰۶ را نیز تولید و عرضه کرد.

اما در صنعت خودروسازی به روز بودن محصولات از اهمیت بالایی برخوردار است و هر خودرویی هر چقدر هم خوب، باز هم پس از چند سال افت فروش و محبوبیت را تجربه می‌کند. متاسفانه پژو آنقدر در فروش خوب ۲۰۶ غرق شده بود که توجه چندانی به توسعه‌ی نسل جدید آن نداشت. تولید ۲۰۶ تا سال ۲۰۰۹ در فرانسه ادامه پیدا کرد و حتی نمونه‌ی پلاس این خودرو از سال ۲۰۱۰ تا ۲۰۱۲ عرضه شد. این مساله تنها به این دلیل بود که ۲۰۷ خودرویی شکست خورده از هر جهت بود. ۲۰۷ در سال ۲۰۰۶ معرفی و پس از مدتی به بازار عرضه شد اما این خودرو نه طراحی جذابی داشت و نه کیفیت و توان مناسب. کاهش فروش هاچ‌بک پژو در کنار شکست سدان‌های این خودرو باعث شد تا پژو که یکی از بزرگ‌ترین خودروسازان جهان بوده و سابقه‌ی درخشانی در فروش و کسب جوایز متعدد را به همراه داشت، به شرکتی نیمه جان تبدیل شود و برای بقای خود دست نیاز به سایر تولیدکنندگان خودرو دراز کند.

در کنار عملکرد ضعیف پژو، از ایران خودرو که خود شهرت زیادی در تولید محصولات از پیش و پا افتاده دارد، هیچ انتظاری نمی‌رفت که به دنبال ارایه‌ی جایگزین ۲۰۶ در بازار ایران باشد. بزرگ‌ترین تولیدکننده‌ی خودرو در ایران با پیروی از شریک فرانسوی خود به جایی رسید که تمامی مشتریان این شرکت عدم رضایت خود را از روند ارایه‌ی خودرو‌ها بدون ذره‌ای بهینه‌سازی برای مدت زمان طولانی، به هر نحوی به این شرکت ابراز کنند.

 

پژو 208

حال پس از اجرای برجام و لغو تحریم‌های علیه ایران، ایران خودرو و شریک تجاری پیشین آن که در سال ۲۰۱۲ با فشار‌های گسترده‌ی جنرال موتورز در اوج نیاز، بازار ایران را ترک کرده بود، مجددا به همکاری با یکدیگر پرداخته‌اند تا به روز‌های خوش گذشته بازگردند. البته روند همکاری شرکت‌های نام برده تفاوت‌های زیادی با نحوه‌ی تعامل آن‌ها در گذشته دارد.

اولین و جدی‌تری حرکت خودروسازان ایران و فرانسه در همکاری جدید خود، ارایه‌ی جایگزین خودروی محبوب ۲۰۶ است که هنوز هم طرفداران زیادی در ایران دارد. ۲۰۸ اولین خودرویی است که تحت همکاری و سرمایه‌گذاری مشترک ایران خودرو و پژو به بازار عرضه خواهد شد. این خودرو که در سال ۲۰۱۲ جایگزین مدل شکست‌ خورده‌ی ۲۰۷ شده است، بهینه‌سازی‌های زیادی را تجربه کرده است و پژو امید زیادی به فروش بالای آن در ایران دارد. ۲۰۸ از زبان طراحی جدید پژو بهره می‌برد. پیشرانه‌های کم‌مصرف و توان بالا را می‌توان بزرگ‌ترین نقطه‌ی قوت ۲۰۸ دانست که دارای بالاترین استاندارد‌ روز اروپا (یورو ۶) هستند. در ادامه به بررسی عمیق و مقایسه‌ی ۲۰۸ در برابر پدربزرگ آن، پژو ۲۰۶ خواهیم پرداخت. اما پیش از بررسی پژو ۲۰۸ لازم به معرفی رقبای اصلی این خودرو در بازار جهانی است که عبارتند از رنو کلیو، فورد فیستا، فولکس واگن پولو و کیا ریو هاچ‌بک.

بدنه و کابین

۲۰۶ در زمان عرضه به بازار در سال ۱۹۹۸ به جرات یکی از زیباتری خودرو‌های هاچ‌بک جهان بود و در این بخش به خوبی توان رقابت با رقبای بزرگ خود اعم از فولکس واگن گلف را داشت. اما پس از ۱۶ سال از عرضه‌ی آن، اکنون نمی‌توان از طراحی ۲۰۶ صحبت زیادی کرد. با این که هنوز می‌توان متانت، چینش مناسب و زیبایی خاصی را در آن مشاهده کرد، اما چهره‌ی قدیمی و به دور از هیجان و جذابیت ۲۰۶ دیگر حرفی برای گفتن در برابر رقبای خود حتی نمونه‌های کره‌ای ندارد.

پژو 208

کابین ۲۰۶ نسبت به بدنه‌ی آن هنوز هم چهره‌ی جذاب‌تری را به نمایش می‌گذارد. البته باز هم اگر به مقایسه‌ی آن با رقبای روز بپردازیم نکته‌ی مثبتی در بخش داخلی ۲۰۶ مشاهده نخواهیم کرد.

پژو 208

فضای داخلی به خصوص در قسمت سرنشینان عقب و صندوق بار یکی از بخش‌هایی بود که مالکان ۲۰۶ از آن رضایت کافی نداشتند. البته خودرو‌های هاچ‌بک همواره در بخش فضای داخلی از فضای کافی برخوردار هستند و فلسفه‌ی ساخت آن‌ها با خودرو‌های خانوادگی و جادار متفاوت است. با این حال پژو با افزایش فاصله‌ی بین دو محور و بهینه‌سازی ‌های متعدد موفق با افزایش فضای سرنشینان و صندوق بار شده است. به عنوان مثال فضای صندوق بار ۲۰۶ برابر ۲۴۵ لیتر و فضای بار در ۲۰۸ با ۶۶ لیتر افزایش، به ۳۱۱ لیتر رسیده است.

 

۲۰۶

۲۰۸

طول

۳۸۲۲

۳۹۷۳

عرض

۱۶۵۲

۱۷۳۹

ارتفاع

۱۴۳۲

۱۴۶۰

فاصله‌ی بین دو محور

۲۴۴۵

۲۵۳۸

وزن

۱۰۲۵

۹۷۰

گنجایش باک سوخت

۵۰

۴۵

حجم صندوق عقب

۲۴۵

۳۱۱

قوای حرکتی و سیستم انتقال قدرت

فروش خودرو، پژو ۲۰۶ در بازار ایران با ۲ پیشرانه‌ی مختلف عرضه شد. نمونه‌ی ارزان‌تر ۲۰۶ به پیشرانه‌ی چهار سیلندر با کد TU3A و حجم ۱۳۶۰ سی‌سی مجهز شده بود که توانایی تولید ۷۵ اسب بخار و ۱۱۸ نیوتن متر گشتاور را داشت. ۲۰۶‌ تیپ ۵ و ۶ به پیشرانه‌های قدرتمند‌تری مجهز شده بودند. پیشرانه‌ی مذکور که کد TU5 را به همراه داشت، با حجم ۱۵۸۷ سی‌سی توانایی تولید ۱۱۰ اسب بخار را در کنار ۱۴۲ نیوتن متر گشتاور داشت و در اکثر خودرو‌های ایران‌خودرو به کار رفته است. پیشرانه‌های مذکور هر دو از استاندارد یورو ۳ بهره می‌برند و در سال‌های اخیر با بهینه‌سازی‌های ایران خودرو به استاندارد یورو ۴ نیز مجهز شده‌اند. مصرف سوخت ترکیبی TU3A و TU5 به ترتیب برابر ۶.۴ و ۷.۳ لیتر در هر ۱۰۰ کیلومتر است. ایران خودرو تنها نمونه‌ی پیشرانه‌ی ۱.۶ لیتری را با جعبه دنده‌ی خودکار عرضه کرد.

پژو 208

پیشرانه‌های پژو ۲۰۶ در زمان عرضه به بازار در نوع خود جز بهترین‌ها بودند. پژو با ادامه‌ی طراحی و توسعه‌ی پیشرانه‌های کم‌مصرف و پرقدرت، توان بالای خود در این زمینه را به رخ سایر خودروسازان کشیده است. بد نیست بدانید که پیش‌تر پیشرانه‌ی ۱.۲ لیتری پژو ۲۰۸ به عنوان بهترین پیشرانه‌ی بازه‌ی ۱ تا ۱.۴ لیتری جهان بر گزیده شده است. هم‌چنین کسب رده‌ی سوم بهترین پیشرانه‌ی سال توسط همان پیشرانه‌ی ۱.۲ لیتری، تبحر بالای پژو را در این زمینه نشان می‌دهد. پس حداقل در بخش قوای حرکتی می‌توان اطمینان داشت که جایگزین ۲۰۸ جز بهترین‌های حال حاضر جهان است. با توجه به عرضه‌ی ۲۰۶ در دو کلاس موتوری ۱.۴ و ۱.۶ لیتری، به احتمال زیاد ایران خودرو از پیشرانه‌‌های ۱.۲ برای عرضه‌ به بازار ایران استفاده خواهد کرد. ارایه‌ی نمونه‌‌های ۱ لیتری و ۱.۶ لیتری توربوشارژ هنوز در حاله‌ای از ابهام قرار دارند اما انتظار می‌رود پس از مدتی از عرضه‌ی نمونه‌های معمولی ۲۰۸ با پیشرانه‌های تنفس طبیعی، مدل مجهز به پیشرانه‌ی توربوشارژ نیز به بازار عرضه شود. امیدواریم ایران خودرو تصمیمی مبنی بر ارایه‌ی پیشرانه‌ی ۱ لیتری را نداشته باشد زیرا طی بررسی‌های مختلف، تمامی کارشناسان به توان پایین تولیدی آن معترض بودند.

در بخش انتقال قدرت نیز پژو برای هر دو پیشرانه‌ی ۱.۲ لیتری تنفس طبیعی خود علاوه بر جعبه‌دنده‌های دستی، نمونه‌های خودکار را نیز در نظر گرفته است. به احتمال فراوان ایران خودرو ابتدا اقدام به فروش خودرو‌های مجهز به جعبه‌دنده‌های دستی بکند و پس از مدتی عرضه‌ی جعبه‌دنده‌های خودکار را آغاز کند. تمامی انواع ۲۰۸، مانند ۲۰۶ از محور محرک جلو بهره می‌برند (خصلت خودرو‌های هاچ‌بک).

پژو 208

طبق بررسی‌های انجام شده ۲۰۸ به خصوص در نمونه‌های مجهز به پیشرانه‌ی توربو لذت رانندگی بالایی را به ارمغان می‌آورد. اما همچنان می‌توان از فورد فیستا و رنو کلیو به عنوان سردمداران این بخش یاد کرد. برای آن دسته از افرادی که رانندگی آرام و بی‌سر و صدا را اولویت اصلی خود می‌دانند، ۲۰۸ گزینه‌ی به مراتب بهتری نسبت به ۲۰۶ است. بهینه‌سازی‌های پژو در نسل جدید هاچ‌بک خود باعث شده است تا علاوه بر سواری راحت‌تر، فرمان‌پذیری بهتری را به ارمغان بیاورد.

 

۲۰۶

۲۰۶

۲۰۶

۲۰۸

۲۰۸

۲۰۸

۲۰۸

کد پیشرانه

TU3A

TU5

TU5

PureTech 82

PureTech 82

PureTech ۱۱۰

PureTech ۱۱۰

تعداد سیلندر

۴

۴

۴

۳

۳

۳

۳

حجم موتور (سی‌سی)

۱۳۶۰

۱۵۸۷

۱۵۸۷

۱۱۹۹

۱۱۹۹

۱۱۹۹

۱۱۹۹

تعداد سوپاپ

۸

۱۶

۱۶

۱۶

۱۶

۱۶

۱۶

توان (اسب بخار)

۷۵

۱۱۰

۱۱۰

۸۲

۸۲

۱۰۹

۱۰۹

گشتاور (نیوتن متر)

۱۱۸

۱۴۲

۱۴۲

۱۱۸

۱۱۸

۲۰۵

۲۰۵

جعبه دنده

۵MT

۵MT

۴AT

۵MT

۵AT

۵MT

۶AT

شتاب صفر تا ۱۰۰

۱۴٫۱

۱۱٫۶

۱۲٫۶

۱۲٫۲

۱۴٫۵

۹٫۶

۹٫۸

حداکثر سرعت (کیلومتر بر ساعت)

۱۷۰

۱۸۵

۱۹۰

۱۷۵

۱۷۹

۱۹۰

۱۹۵

مصرف سوخت شهری

۸٫۹

۸٫۸

۱۰٫۱

۵٫۵

۴٫۶

۵٫۶

۵٫۷

مصرف سوخت بزرگراه‌ها

۵

۵٫۴

۵٫۸

۳٫۹

۳٫۹

۳٫۸

۳٫۸

مصرف سوخت ترکیبی

۶٫۴

۶٫۶

۷٫۳

۴٫۵

۴٫۲

۴٫۵

۴٫۵

استاندارد آلایندگی

Euro4

Euro4

Euro3

Euro6

Euro6

Euro6

Euro6

آپشن‌ها و امکانات افزوده

با توجه به این مساله که ۱۸ سال از معرفی ۲۰۶ می‌گذرد، نمی‌توان توقع زیادی از سیستم‌های رفاهی و ایمنی متنوعی در آن داشت. در حالی که سایر هاچ‌بک‌های به روز دنیا به انواع و اقسام سیستم‌های رفاهی و آپشن‌های مختلفی مجهز هستند، ۲۰۷ تنها از امکانات ابتدایی مانند ایموبلایزر، دو عدد ایربگ، سیستم تهویه خودکار، آینه‌های جانبی برقی، دماسنج و سیستم صوتی با قابلیت کنترل از پشت فرمان، بهره می‌برد. سیستم ترمز ضدقفل به همراه سیستم تقسیم نیروی ترمز نیز وظیفه‌ی کنترل پایداری ۲۰۶ را در شرایط بحرانی بر عهده داشتند.

در ۲۰۸ تفاوت زیادی را در امکانات رفاهی نسبت به ۲۰۶ شاهد خواهیم بود. پژو امکانات و آپشن‌های زیادی را برای ۲۰۸ در نظر گرفته تا کاربران آن در این بخش هیچ کمبودی را احساس نکنند. آینه‌های جانبی تاشوی برقی، شیشه‌های عقب برقی، سیستم تهویه خودکار دوگانه، برف پاکن خودکار، آینه‌ی عقب الکتروکرومیک، سیستم ترمز خودکار، سیستم کمکی پارک، دوربین دید عقب و نمایشگر ۷ اینچی به همراه نقشه‌های ناوبری بخشی از تجهیزات قابل سفارش هستند. اما سیستم کنترل پایداری به همراه کنترل شیب‌روی، سیستم ترمز ضد قفل به همراه تقسیم نیروی ترمزی، ایربگ‌های جلو به همراه ایربگ‌های جانبی و پرده‌ای، ایموبلایزر، سنسور فشار باد تایرها، کروز کنترل، چهار اسپیکر، دماسنج، نشانگر دنده‌ و کامپیوتر سفری از تجهیزات استاندارد پژو ۲۰۸ هستند.

پژو206

 

۲۰۶

۲۰۸

ترمز جلو/عقب

دیسکی/دیسکی یا کاسه‌ای

دیسکی/دیسکی یا کاسه‌ای

سیستم کمکی ترمز

ABS, EBD

ABS, EBD, ESP,EBA (emergency brake assist)

کیسه‌ هوای ایمنی

راننده، سرنشین

راننده، سرنشین، جانبی، پرده‌ای

فرمان

هیدرولیک

برقی

سیستم تهویه

دستی یا خودکار (سفارشی)

دستی یا خودکار دوگانه (سفارشی)

سیستم صوتی

بلندگو درب جلو و عقب، پخش سی‌دی، کنترل پشت فرمان

دو بلندگو جلو، دو بلندگو عقب، دو توییتر، بلوتوث، نمایشگر ۷ اینچی لمسی، کنترل از روی فرمان

آینه‌ها

دستی یا برقی

برقی با گرم‌کن

شیشه‌ها

جلو برقی، عقب برقی یا دستی

جلو برقی، عقب برقی یا دستی

تجهیزات ایمنی

ایموبلایزر،قفل مرکزی با ریموت

ایموبلایزر، هشدار اولتراسونیک، سنسور فشار باد تایر، قفل کودک، چراغ هشدار خودکار، قفل مرکزی با ریموت

چراغ‌ها

مه شکن جلو و عقب، قابلیت تنظیم ارتفاع نور از کابین، چراغ همراهی تا درب منزل

مه شکن جلو و عقب، چراغ همراهی تا درب منزل، چراغ دی‌لایت، چراغ ال‌ای‌دی بومرنگ عقب، چراغ جلوی خودکار (سفارشی)

تجهیزات استاندارد

-

کروز کنترل، کامپیوتر سفری، دماسنج، نشاگر دنده

تجهیزات سفارشی

کامپیوتر سفری و دماسنج (سفارشی)

سیستم مسیریابی، سیستم درخواست کمک اضطراری، غربیلک و دسته دنده‌ی چرم، خروجی اگزوز دوتایی، چراغ مه شکن تطبیق پذیر، گرم‌کن صندلی،

 
معرفی به دوستان :
عنوان :
نام شما :
ایمیل :

مقالات مشابه

  ویدئو پژو 2008 محصول جدید ایران خودرو فروش خودرو، پژو ۲۰۰۸ که یک خودروی شاسی بلند است حدود ۳ سال پیش به بازارهای دنیا عرضه شده است. قرار است این خودرو با سرمایه‌گذاری مشترک پژو و ایران خودرو در شرکت ایران خودرو تولید شود که برای این کار نیاز به ایجاد خط مونتاژ جدی ...
  ویدئو پژو 301 محصول جدید ایران خودرو فروش خودرو، نکته جالب در مورد پژو۳۰۱ عدم تبعیت این مدل از سیاست نامگذاری کلاسیک پژو است. در حالیکه آخرین نسل پژو ۳۰۸ باید تبدیل به نام ۳۰۹ شود، عدد یک جایگزین هشت می شود. شاید دلیل پژو متمایز کردن این خودرو از سا ...
  تفاوت پژو 405 GLX و پژو 405 SLX چیست؟ + تصاویر با توجه به درخواست شما کاربران سایت فروش خودرو به بررسی تفاوت میان GLX  و SLX می پردازیم، پژو 405 که خودرو محبوب و یکی از پرفروش ترین خودروهای داخلی در سالهای تولید تا به حال می باشد محصول پژو فرانسه در سال 1988 می باشد که موفق به کسب جا ...
  تفاوت پژو 206 فول و نمیه فول : فروش و تحویل به روز و فوری پژو 206 هاچ بک و صندوقدار فول و نیمه فول در رنگ بندی متنوع، پژو 206 که یکی از محصولات پرطرفدار در بازار داخلی و محصولی با استاندارد بالا می باشد خودرویی که در کلاس متوسط در زمان تولید موفق به کسب امتیا ...
  هر آنچه راجب پژو ٢٠٦ بايد بدانيد پژو 206 رکورد دار فروش خودرو های هاچ بک ایران را در دست دارد، طراحی و تولید این خودرو با آخرین دستاوردهای مهندسی و استانداردهای روز دنیا مطابقت دارد. شتاب بالا، قابلیتهای دینامیکی خوب، سازگاری با محیط زیست و مصرف سوخت پایین از ویژگیهای این خودرو به شمار ...
  هرآنچه راجب پژو پارس بايد بدانيد خودرویی با همان شخصیت پژو ۴۰۵ که به عنوان یک گام کوچک در خودروسازی داخلی بشمار میرود. ظاهری جذاب و زیبا با چهره نسبتا خشن که بیشتر مورد علاقه مصرف کنندگان قرار گرفت.این خودرو در روزهای اول با عنوان داخلی X9 تولید و سپس با نام پژو پرشیا به باز ...
  تفاوت تيپ هاي پژو 206 در حالي كه پژو ٢٠٦ در ٤ كلاس پژو ٢٠٦ تيپ ٢، پژو ٢٠٦ تيپ ٣،پژو ٢٠٦ تيپ ٥،پژو ٢٠٦ تيپ ٦ اتوماتيك در ايران و توسط ايران خودرو توليد و عرضه مي شد و درحال حاضر باتوجه به مشكلات عدم دريافت لوازم و قطعات خودرو از سوي رفيق ديرينه ايران خودرو يعني پژو ايران خودرو تنها در ٢ ...